Култово име от соц киното днес мизерства и гаснe в нищета.

...
Култово име от соц киното днес мизерства и гаснe в нищета.
Коментари Харесай

Култова актриса от соца се прехранва от контейнерите

Култово име от соц киното през днешния ден мизерства и гаснe в мизерия. Няма собствен дом, няма другари и семейство. Остават ѝ контейнерите като късмет за оцеляване. А в миналото блестяла под прожекторите и я ухажвал първият партиен и държавен водач на соц републиката, написа " Телеграф ".

Красавицата

Най-фаталната жена на някогашна Югославия, в която бил влюбен дори Тито – Оливера Катарина, през днешния ден е на ръба на бедността. Някога всички се възхищавали на хубостта ѝ, а в този момент тя разпродава движимостите си, с цел да си заплати сметките.

Оливера Катарина, през днешния ден на 83 години, била фантазията на доста мъже с гласа и осанката си,. Българският фен я помни от паметните киноленти „ Кощана “, „ Събирачи на пера “,„ Дервишът и гибелта “, „ Сън “ и други

Родена е през 1940 година и е приключила Академията за спектакъл, филм, радио и телевизия в Белград. Ролята й на " Кощана " в театъра е именита, а по-късно идват и триумфите й на екрана. 

Среща с Тито

В своята автобиография тя разказва срещата си с Йосип Броз Тито, генералисимусът, несменяемият " първи " на СФРЮ: “Срещнах Тито за първи път, когато снимах " Нишка баня ". Изведнъж чух, че Тито е в студиото, той седна до камерата и ме загледа. Уволни оператора, с цел да ме снима самичък. Вторият път беше, когато чакахме Нова година със брачна половинка ми Миладин Шакич. Милан Вукос се приближи до нас и сподели, че Тито желае да му пея. Нямаше метод да кажа „ не “.

„ Винаги реагираше добре, когато пеех и ме харесваше като външен тип. Веднъж, когато се появих, Йованка (б.р. Съпругата на Тито) го бутна и сподели: „ Ето я, давай “. Така чух. Може би е ревнувала, той изглеждаше като коцкар, беше същински мъж, това е несъмнено “, прибавя тогавашната звезда.

Тормозът

„ Тормозът, който претърпях там, даже не беше поради кино лентата. Поканиха ме да му пея и щях да откажа, в случай че не бях омъжена, само че не желаех да сътворявам проблеми на брачна половинка си по този метод. Безпрецедентно тормозът стартира там, на снимачната площадка. Разни служби - хърватската,федералната SUP, републиканската и военната, всички ме притискаха и споделяха, че би трябвало да му пея. Упражнявах се с тромпетистите от рано сутринта, до момента в който пресипнах. Изведнъж идва Тито, а оркестърът изчезна. Хора в цивилни облекла се приближиха до мен и ми споделиха, че би трябвало да пея. Нямаше думи на вежливост, бяха доста груби.Крещяха да изляза и да пея пред Тито “, спомня си още Оливера.

Отровата

По нейните мемоари, по това време са се пробвали да я отровят: „ Дадоха ми нещо, от което получих афти в устата. Гърлото, устата, всичко беше в рани. Хранеха ме капка по капка. Не знам кой тъкмо ме токсини ", споделя още тя, като нееднократно е споделяла, че подозира за отровата ревностната брачна половинка на Тито.

През последните години за тогавашната ослепителна хубавица се знае малко, тя не се появява обществено, а един път споделя, че е доста самотна и от 20 години няма никой до нея, напомня сръбската преса.

На ръба

Както се писа в медиите, в един миг тя живеела в апартамент чартърен в Белград и се наложило да разпродаде мебелите, с цел да заплати сметките си.

" Сама съм между четири стени, забравена от множеството си другари и сътрудници. Запазих обаче достолепието си и не съм в меланхолия. Няма да апелирам никого за нищо ", споделя Оливера пред медиите, до момента в който над нея виси паниката ще има ли какво да постави на трапезата си и ще може ли да посрещне утрешния ден без задължения.
                             

                             


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР